Hva er massivtre

Massivtre: Hyttebygging i massivtre har mange fordeler; kort byggetid, kostnadseffektivt, miljøvennlig.

Massivtreelementer er trematerialer i ulike dimensjoner som er lagt ved siden av hverandre eller i kryss lagvis og sammenføyd. Sammenføyning kan skje på flere måter. Hos Berg&Wien Massivtre benytter vi skruer eller spiker, noe som gir en svært rask og effektiv produksjon.

Vi bygger «kjernen» ferdig som hele elementer, som så blir kledd på innside og utside ute på byggeplass. Dette gir en løsning uten skjøter som kan sprekke opp, og gir mulighet for tilleggsisolering på utside, samt enklere installasjon av rør og kabler innvendig.

Massivtre er en svært miljøvennlig byggemåte. Vår metode for produksjon av massivtre-elementer, gir minimalt med restematerialer, ingen skadelige avfallsstoffer og kort byggetid. Elementene bygges opp innendørs i våre store produksjonshaller.

Bruk av massivtre-elementer er energieffektivt med hensyn til produksjon, transport og montasje. Massivtreelementer har også gode egenskaper i forbindelse med gjenbruk og gjenvinning, og trevirke regnes som klimanøytralt.

Massivtre: Gulvelement i massivtre gir stabile, solide gulv med god bæreevneMassivtre: Berg&Wien Massivtre: Hyttebygging i massivtre har mange fordeler; kort byggetid, kostnadseffektivt, miljøvennlig. Fordeler med bruk av massivtre

  • Rask og kostnadseffektiv produksjon
  • Kort byggetid
  • Fleksibelt i forhold til tilpasninger
  • Gode brannegenskaper
  • Lav egenvekt
  • Gode miljøegenskaper
  • God totaløkonomi

Massivtre har mange bruksområder og kan brukes i alle typer bygg, som boliger, hytter og landbruks- og næringsbygg. Elementer i massivtre kan kombineres med andre byggemetoder, som tradisjonell lafting eller bindingsverk-bygg.

Bygningselementer av massivtre kan brukes som bærende elementer i vegg, dekke og tak. Bæresystemet kan være bygd opp av massivtre alene, eller massivtre i kombinasjon med andre materialer.

Les mer om Massivtre på «TreFokus»